БЗР Дейности през м. октомври 2020

БЗР Дейности през м. октомври 2020

Напомняме на всички, които са организирали дейностите по БЗР, съгласно нашия Календар на дейностите, че през октомври предстоят две основни дейности:

1.Провeрка на пожарогасителите

Съгласно Наредба № 8121з-647 от 1 октомври 2014 г. за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите трябва да се извършват периодични проверки (на интервали не повече от 30 дни, съгласно чл. 21, ал.2  от Наредбата) на носимите и возимите пожарогасители.

Ако броят на пожарогасителите е повече от 5, проверките трябва да бъдат документирани в дневнк, който съдържа следната информация (съгласно Приложение 4 от Наредбата). Повече за проверките можете да прочетете тук: Проверки на пожарогасители

2.Провеждане на периодичен инструктаж

В началото на м. октомври следва да направите периодичен инструктаж на работниците и служителите, пряко заети в дейности с висок  производствен риск, съгласно  чл. 14, ал.2  от Наредба № РД-07-2 от 16.12. 2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж

Във връзка с първата дейност и като възможност за използване на темата за периодичен инструктаж ви предоставяме кратко видео за това как се използват пожарогасителите:

В допълнение към видеото е тази таблица, в която са посочени какви пожарогасители следва да се използват при различните видове пожари:

Сподели

Подобни статии